MAPS – Museum of Art in Public Spaces er Danmarks museum for kunst i offentlige rum. Vi skaber engagerende oplevelser for lokale, nationale og internationale målgrupper gennem en bred vifte af udstillinger, kunstprojekter, forskning, undervisning og events. MAPS er til stede både i museumsbygningen i Køge og i offentlige rum, hvor kunsten skaber nye møder mellem mennesker og steder og aktiverer aktuelle samfundsspørgsmål gennem ambitiøse kunstprojekter.
Fra 2025 og frem udvider MAPS sine aktiviteter med et dobbelt fokus: i museumsbygningen etableres The Story of Public Art, en semipermanent kunsthistorisk udstilling, mens MAPS bevæger sig ud i et forgrenet netværk af offentlige rum med nye kunstprojekter.
Med hovedudstillingen, The Story of Public Art, tilbyder MAPS for første gang en samlet fortælling om samtidskunsten i offentlige rums nyere kunsthistorie. Den ambitiøse globalt orienterede udstilling viser markante historiske eksempler på kunstens evne til at sætte samfundsmæssige spørgsmål og det levede liv i spil og skabe varige forandringer. Med The Story of Public Art giver MAPS publikum et solidt historisk fundament at stå på i forståelsen og oplevelsen af kunsten i offentlige rum. I forlængelse heraf opdyrkes nye partnerskaber og tværfaglige samarbejder, der bidrager til produktionen og udviklingen af fremtidens kunst i byrum og landskaber, på digitale platforme og i mediernes offentlige rum.
Undervisning
MAPS tilbyder levende og inddragende undervisningsforløb, der sigter efter at gøre kunsten til en afgørende og aktiv spiller i dannelsen af vores børn og unge. MAPS’ undervisning er en central del af museets virke, og museet har siden 2018 udviklet en specifik praksis og egne pædagogiske metoder for undervisning i kunst i offentlige rum. Læs mere om MAPS’ undervisning.
Forskning
Forskning er en hjørnesten i MAPS’ mission og identitet. Vi er et museum dedikeret til at præsentere, bestille og samskabe kunst, der kritisk udforsker, hvad det offentlige rum er, har været og kan blive til. Gennem akademisk grundig undersøgelse og praksisbaserede metoder ønsker vi at udfordre konventionelle tankegange og udvikle kunst i det offentlige rum som felt.
MAPS understøtter forskning, der gentænker kunstens rolle i det offentlige rum — i Danmark og internationalt. Vi fungerer som en platform for at undersøge, hvordan kunst i det offentlige rum krydser kulturelle, politiske og sociale dynamikker, samtidig med at vi er forankret i kunsthistorisk analyse og nutidige kuratoriske perspektiver.
Vores forskning er tæt integreret i museets kuratoriske programmer, kunstneriske opgaver og initiativer i lokalsamfundet. Disse projekter danner en frugtbar ramme for at udforske aktuelle temaer som:
- Leg som nøgle til at eksperimentere med og gentænke det offentlige rum
- Modet til at tænke stort, når kunsten forandrer vores fælles by- og landskabsrum
- Kulturarv og formningen af europæisk identitet
- Havets økologier og klimabevidste praksisser i stedsspecifik kunst og formgivning
Ved at bygge bro mellem teori og praksis skaber MAPS dialog mellem kunstnere, forskere, byplanlæggere og offentligheden.
SAMARBEJDER & PARTNERSKABER
Vi indgår aktivt i tværfaglige forskningspartnerskaber, både nationalt og internationalt. Disse kan omfatte:
- Fællesforfattede publikationer
- Tværdisciplinære residencies
- Symposier og konferencer
- Eksperimenterende formater for vidensdeling
MAPS byder samarbejde med universiteter, non-profit organisationer, museer og kunstinstitutioner velkommen, så længe de deler vores engagement i kritisk forskning i kunst i det offentlige rum.
PH.D.- & POSTDOC-MULIGHEDER
Vi er åbne for dialog om ph.d.- og postdoc-projekter, der harmonerer med museets forskningsstrategi og kuratoriske vision.
Ved forespørgsler, kontakt venligst:
Malene Natasha Ratcliffe, Direktør, mnr@mapsmuseum.com
Irene Campolmi, Senior kurator & forsker, ic@mapsmuseum.com
Samling
MAPS indsamler, registrerer og bevarer offentlige kunstprojekters materielle og digitale spor, så de bevares for eftertiden og stilles til rådighed for nutiden. Samlingen består af mere end 18.000 enestående skitser, modeller og forarbejder til kunst i offentlige rum og et arkiv, der dokumenterer processer og brydninger omkring kunst i offentlige rum. Museets indsamlings- og registreringspraksis bygger bro mellem samlingens kunstneriske forarbejder og arkivets dokumentation af processer, begivenheder og brydninger omkring kunst i offentlige rum og dens interaktion med borgere, situationer og sammenhænge i forskellige offentlige rum.
Museets erhvervelser har fokus på at udvide og styrke samlingen med væsentlige værker og projekter, der har haft betydning for udviklingen af feltet for kunst i offentlige rum nationalt og internationalt og med fokus på flere samlingsværker placeret i byrum og landskaber.
Historie
Museet blev grundlagt i 1977 som Køge Skitsesamling og har siden 2009 været kendt som KØS Museum for kunst i det offentlige rum. Fra den 14. januar 2025 hedder museet MAPS – Museum of Art in Public Spaces / Museet for kunst i offentlige rum.
MAPS er bevidst om de miljøudfordringer vores samfund står over for og har siden 2022 været del af det internationale netværk Becoming CLIMAVORE initieret af den London-baserede kunstnerduo Cooking Sections. MAPS’ engagement i Becoming CLIMAVORE er en integreret del af museets mange aktiviteter – fra udstillinger, eventprogram, undervisning, menuen i caféen til vores årlige madmarked. Læs mere om MAPS Becoming CLIMAVORE.
Kontakt
info@mapsmuseum.com / tlf. 56 67 60 20
LEDELSE
Direktør
Malene Natascha Ratcliffe,
mnr@mapsmuseum.com
PA til Direktøren
Emilie Marie Pedersen,
emp@mapsmuseum.com
ØKONOMI & ADMINISTRATION
Økonomi- og administrationsansvarlig
Marie Sloth,
ms@caso-aps.dk
SAMLING
Samling- og produktionsansvarlig
Ieva Ose,
io@mapsmuseum.com
PUBLIC ART, UDSTILLINGER & PROGRAM
Seniorkurator
Kit Leunbach,
kl@mapsmuseum.com / +45 24 90 20 77
Seniorkurator
Irene Campolmi,
ic@mapsmuseum.com / +45 28 69 73 37
STATUELANDSKABET I DANMARK
Projektmanager
Sara Sønderskov Ravn,
ss@mapsmuseum.com / +45 31 31 90 91
Registrant og projektmedarbejder
Camilla Holm Rautenberg,
chr@mapsmuseum.com / +45 31 62 35 62
MARKETING & KOMMUNIKATION
Marketing- og kommunikationsansvarlige
Karoline Graugaard Boisen,
klgb@mapsmuseum.com / +45 31 32 96 69
UNDERVISNING & OMVISNINGER
Undervisning- og omvisningsansvarlige
Sofie Andreassen,
san@mapsmusem.com / +45 31 56 11 11
Undervisere og omvisere
Carl Willer Daverkosen
Hannah Teplin
Marie Skousen
Mie Schlüter Nielsen
Senior museumsvært
Emilie Marie Pedersen,
emp@mapsmuseum.com / +45 53 89 38 88
Chefkustode
Jesper Wrisberg,
jw@mapsmuseum.com
Museumsværter
Asta Holm-Petersen
Carl Willer Daverkosen
Clara Rosenkrands
Hannah Teplin
Marie Skousen
Otto Uno Jasmund Eilersen
Sine Demime Eda Demirhan
William Nielsen
CAFÉ
Caféansvarlig
Sara Sønderskov Ravn,
ss@mapsmuseum.com / +45 31 31 90 91
Cafépersonale
Alfrida Victoria Marker
Clara Rosenkrands
Josefine Specht Helmo
Sine Demime Eda Demirhan
Ulla Blædel
William Nielsen